Magdalena Bernadin: een moederfiguur in het PCS - Medewerker Personeelszaken

Magdalena Bernadin: een moederfiguur in het PCS
Magdalena Bernadin
“Wauw! Wauw! Heel mooi, dit had ik echt niet verwacht, aldus de woorden van mevr. Magdalena Bernadin die verrast en heel emotioneel op haar laatste werkdag, 10 juli, haar werkplek binnenkwam. Ze werd opgewacht door het totale personeel van het administratie gebouw en was vergezeld van haar kinderen en kleinkinderen.

“Ik heb prettige en ook minder prettige jaren in PCS gehad, maar desondanks ga ik met een prettig gevoel weg”


Speciaal voor haar laatste werkdag werd haar werkplek heel mooi versierd met bloemen en ballonen. De Algemeen directeur, drs. Dayasankar Mathoera, en de Medisch directeur, Ricardo Haarloo, feliciteerden haar met haar vertrek en wensten haar veel plezier toe in haar vrije tijd. Directeur Mathoera gaf aan haar te zullen missen vooral omdat hij haar als  een moederfiguur ziet. Ook haar chef, mevr. Kromodimedjo, en haar collega Marijke uitten hun waardering over de samenwerking met haar en konden het niet nalaten een traantje te pikken. Mevr. Bernadin, meer bekend als Magda, mocht  ook enkele waardevolle cadeautjes in ontvangst nemen van  directie en het personeel en  trakteerde op overheerlijke nasi , cassave soep en moksi alesie. 

Loopbaan
Magda Bernadin begon haar loopbaan bij het ministerie van Arbeid Technologische ontwikkeling en Milieu ( ATM) bij de dienst der Arbeids Inspectie. In 1991vroeg ze overplaatsing naar het PCS waar ze 21 jaar heeft gewerkt. Bij ons was ze werkzaam op de afdelingen Agenda en Patiënten Administratie en vanaf 2000 op de afdeling Personeelszaken (PZ), waar we haar dagelijks tegenkwamen.  “Ik heb prettige en ook minder prettige jaren in PCS gehad, maar desondanks ga ik met een prettig gevoel weg”, zegt ze. Het contact met het personeel en de patiënten heeft haar gemotiveerd om zolang in het PCS te blijven. “God heeft een belangrijke plaats in mijn leven en dat sterkt mij ”, vertelt Magda verder. Haar motto is ‘leef en laat leven, met de hulp van God is alles mogelijk’.

Moederfiguur
“Heel veel personeelsleden komen vaak met hun problemen bij mij. Als medewerker van PZ en ook als mens heb ik altijd een open oor en help ik waar mogelijk”, vertelt Magda. Dit is ook een van de redenen waarom ze door velen als een moederfiguur wordt gezien, ook haar naaste collega Marijke Djojobesari, beaamt dit. “Magda staat altijd klaar en geeft heel goede adviezen”, weet Marijke te vertellen. “ Ze is betrouwbaar en gaat je persoonlijke zaken niet doorvertellen”, vult Primla Jagessar aan, een andere collega van PZ.  Mevr. Bernadin zegt verder dat ze de personeelszorg mist in het PCS, vooral omdat er veel personeelsleden zijn die met problemen zitten. Ze hoopt dat er in de toekomst hieraan gewerkt zal worden en er een afdeling personeelszorg komt. Verder adviseert ze de overige personeelsleden de moed niet op te geven als er wat mis gaat en zich te blijven scholen. “Want scholing opent deuren”, zegt ze.

Toekomstmuziek
Op de vraag wat ze in haar vrije tijd zal doen, geeft de afscheidnemende aan dat ze zich met haar grootste hobby’s zal bezighouden; koken. “Daarom wil ik binnenkort een etenszaak openen om mijn hobby optimaal te kunnen uitoefenen, maar dat horen jullie nog”, aldus de keukenprinses. Verder zal ze in haar vrije tijd helpen in de boetiek van haar oudste dochter en genieten van haar kleinkinderen. Overige hobby’s van deze keukenprinses zijn puzzelen en lezen.

 


Terug naar testimonials