Eurtha Fonseca - Subkassier

Eurtha Fonseca: van verpleeg- assistent tot subkassier In deze editie richten we de schijnwerpers op Eurtha Fonseca die op 1 december 2011 dertien jaren in dienst is van het PCS. We zien haar vaak bij de kassa of de Verplegingsdienst.

ďDe dankbaarheid op het gezicht van patiŽnten en hun familie is mijn motivatie


Eurtha is 32 jaartjes jong en moeder van een dochter van 10 jaar. Ze komt uit een gezin van zes waarvan zij de oudste is. Eurtha is door haar grootmoeder opgebracht en zegt dat ze een prettige jeugd heeft gehad.

Studeren
Eurtha is in het PCS beland door dat ze op de opleiding tot verpleegkundige wilde volgen  om zo ook haar studie administratief medewerker te financieren met het stipendium dat de verpleegkundigen in opleiding ontvangen. Helaas kwam ze niet door de selectie, maar ze werd wel aangenomen als verpleegassistent. Het moeilijkste vond ze in deze periode het afleggen van lijken en het behandelen van grote wonden.
Eurtha beschrijft zichzelf als hulpvaardig, trouw en eerlijk. Ze legt de nadruk hierop door aan te geven dat ze nooit een cent van een patiŽnt heeft gestolen. Vooral door haar christelijke achtergrond komt zoiets nooit bij haar op. In de gemeente die zij bezoekt is ze actief als worship-leader en danseres. Haar geloof is haar steun en toeverlaat in vooral tijden van teleurstelling en verdriet.
Na een jaar als verpleegassistent in het PCS gewerkt te hebben, werd ze overgeplaatst naar de afdeling Opleidingen (thans Praktijkbegeleiding). Ze deed hier de studenten administratie en hield ze zich bezig met de sollicitanten, wat ze ook leuk vond.

Werken met PatiŽnten
In 2006 werd ze wederom overgeplaatst. Maar dit keer naar de Verplegingsdienst, alwaar ze de patiŽntenadministratie doet. Ze moest ook zorgen voor het in orde maken van de SOZAVO kaarten van patiŽnten en hun FinanciŽle Bijstand vanuit SOZAVO. Zij is gemachtigd door het PCS om zaken van patiŽnten te behartigen. Verder is zij degene die de FinanciŽle Bijstand voor patiŽnten bij SOZAVO gaat declareren, waardoor de patiŽnten/ cliŽnten van het PCS over hun deel van de gelden kunnen beschikken. Zij is de enige in het PCS die dit werk doet.
Momenteel werkt Eurtha als financieel administratief medewerker en is ze sub- kassier. Ze zit ook op het AHKCO en studeert maatschappelijk werk. Hiermee wil ze in de toekomst niet alleen patiŽnten, maar ook personeel op maatschappelijk vlak begeleiden.
Eurtha Fonseca heeft veel voldoening in haar werk omdat ze met haar werk patiŽnten en hun familie te hulp komt. Ze zijn haar heel dankbaar wanneer ze bijvoorbeeld de FinanciŽle Bijstand of de verzekeringskaart van de patiŽnt in orde heeft gemaakt. Wat volgens haar verbeterd kan worden is onder andere het krijgen van de medische verklaringen van de artsen in het PCS. De medische verklaringen, die nodig zijn voor het aanvragen van de FinanciŽle Bijstand of SOZAVO kaart van de patiŽnten, laten vaak genoeg heel lang op zich wachten.


Terug naar testimonials