Fijne feestdagen

24 december 2018

Het Psychiatrisch Centrum Suriname wenst de totale Surinaamse gemeenschap fijne feestdagen en een voorspoedig 2019 toe. Psychische Stabiliteit - Altijd!
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/dsdwdwwd(1).jpg

PCS krijgt voertuig van Suribet

31 mei 2018

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft een bus van het merk Toyota Noah ontvangen als donatie van Suribet N.V. De officiële overhandiging heeft plaatsgevonden op 31 mei op het terrein van PCS.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/rffedd(2).jpg

Kinder Paviljoen ondergaat restauratie

5 december 2017

De Technische Dienst is in augustus 2017 gestart met restauratiewerkzaamheden bij het Kinder Paviljoen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk, omdat er sprake was van daklekkages bij regenval. De oude dakplaten van het gebouw zijn daarom grotendeels vervangen met nieuwe. Verder zijn ook de shutters vernieuwd.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/adddsd(1).jpg

Delegatie ‘s Lands Hospitaal komt ‘afkijken’ bij PCS

17 november 2017

Een delegatie van het ’s Lands Hospitaal (LH) onder leiding van de Algemeen Directeur, drs. William Deel, bracht op 17 november 2017 een benchmarkingsbezoek aan het PCS in het kader van de behaalde ISO-certificering 9001:2015. De delegatie werd ontvangen in de Conference Room van PCS alwaar zij een presentatie kreeg van de kwaliteitsmanager, Indira Madhuban, ondersteund door drs. Dayasankar Mathoera (Algemeen Directeur PCS) en de Kwaliteitsunit.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/rvfrrrre.jpg

Herstellen van psychose is mogelijk

6 oktober 2017

PARAMARIBO - Een week vóór de internationale dag voor geestelijke gezondheid die vandaag wereldwijd wordt herdacht, kreeg Suriname een tweede vrouwelijke psychiater. Het gaat om Kitty Amarello-Pelswijk. “De psychiatrie in Suriname is een door mannen gedomineerde specialisatie. Op de vraag waaraan dat zou liggen, kan ik helaas geen antwoord geven”, zegt ze. De eerste vrouwelijk psychiater in ons land is Kamla Nannan Panday–Jhingoeri.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/gffafddfs(1).jpg

PCS organiseert Kunst- en Talenten Expo 2017

6 oktober 2017

Het Psychiatrisch Centrum Suriname herdacht op zondag 1 oktober 2017 zijn 122-jarig bestaan in Suriname. Als enige ziekeninstelling belast met de geestelijke gezondheidszorg, heeft het PCS zich verdienstelijk gemaakt naar de Surinaamse gemeenschap toe middels de specialistische behandeling en begeleiding van personen die te maken hebben met één of meerdere psychiatrische, psychosociale en/of verslavingsproblemen. Daarnaast heeft het PCS zich gecommitteerd aan het verbeteren van de kwaliteit van zijn dienstverlening en zorg. Dit vertaalt zich in het onlangs behalen van de nieuwe ISO-norm, 9001:2015-certificering.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/fdsdssdd(1).jpg

‘PCS behoort tot de 25% die wereldwijd is overgestapt op de nieuwe norm’

3 oktober 2017

“Slecht 25% van de bedrijven die wereldwijd zijn gecertificeerd, is overgestapt op de nieuwe norm. Het is dus een hele prestatie voor het PCS dat we vandaag de certificaatuitreiking van de nieuwe norm ISO 9001:2015 mogen vieren”, met deze woorden begon Kiwa-vertegenwoordiger Reza Abdoelrazak zijn toespraak tijdens de ISO-certificaatuitreiking op 3 oktober 2017.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/trainers_libberman_module_7.jpg

PCS-cliënten willen terug naar samenleving

28 juni 2017

“Ik wil terug naar de samenleving. Ik wil weer naar huis. Laat dat het motto zijn voor jullie.” Zo sprak Dayasankar Mathoera, algemeen directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) het afgelopen weekend cliënten toe tijdens de certificaatuitreiking van de Libermantraining ‘Terug naar de samenleving’. Dit gebeurde in de Conferenceroom van het PCS.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/Bekroonden.jpg

PCS herdenkt Internationale Dag van de Verpleging

12 mei 2017

PARAMARIBO ̶ “Verpleegkundigen leveren een wezenlijke bijdrage aan de zorg voor psychiatrische patiënten, daarom moet de Dag der Verpleging op een waardige manier herdacht worden”, zei Herman Jintie, verpleegkundig directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), vrijdag bij de herdenking van de Internationale dag van de Verpleging. De herdenking vond plaats op het terrein van het PCS aan de Letitia Vriesdelaan. In het kader van deze dag zijn de Verpleegkundige, Ziekenverzorgende en Verplegersassistent voor het jaar 2017 bekroond.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/AMStelveen.jpg

PCS brengt hulde aan de B-Verpleegkundigen

10 mei 2017

PARAMARIBO ̶ Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft op woensdag 10 mei 2017 hulde gebracht aan 82 Bijzondere (B)-Verpleegkundigen die zich jarenlang hebben ingezet voor de psychiatrische zorgverlening in Suriname.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/GGZ-unit_Nickerie_opening_12_april_2017.jpg

PCS opent nieuwe GGZ-unit Nickerie

12 april 2017

PARAMARIBO - Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft woensdag de opening verricht van haar nieuwe Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)-unit in Nieuw-Nickerie, aan de Waterloostraat. PCS Algemeen Directeur Dayasankar Mathoera zegt dat deze unit gebruikt zal worden als centraal aansturingspunt, om op maat gesneden zorg te bieden. Dat zal geschieden in samenwerking met andere gezondheidsinstellingen die opereren in Nickerie en omgeving.
Lees verder

../data/nieuws_plaatje_klein/AAaaa.jpg

PCS neemt “Eigi Du” officieel in gebruik

22 februari 2017

Het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) heeft op 21 februari 2017 het nieuwe gerenoveerd patiënten gebouw, “Eigi Du”, waarin de afdeling Langdurige Zorg Vrouwen is ondergebracht, officieel in gebruik genomen.
Lees verder

pagina van 3
volgende